Ballet Studio Carla Nijland

Ballet Studio
Carla Nijland

“Carla Nijland maakt echt theater van dans”

Ballet Studio Carla Nijland

“Carla Nijland probeert haar theater ideeën zoveel mogelijk te verwezenlijken, maar zoekt daarbij ook samenwerking met professionele kunstenaars. Daardoor zijn de voorstellingen van Balletstudio Carla Nijland meer dan alleen een dansavond.


Er ontstaat een vorm van bewegingstheater die veel fantasie verraadt in het bedenken van vormen en patronen. Ook met de allerkleinsten weet de choreografe beelden op te roepen die meer teweeg brengen dan alleen vertedering”.

- Zwolse Courant, W. van der Veen -

Carla Nijland profiel

Carla Nijland heeft haar dansopleiding aan de Nel Roos Academie in Amsterdam gevolgd en is in 1970 afgestudeerd. Nationale balletacademie Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten. Gediplomeerd Balletpedagoge. Carla geeft klassieke dans, moderne dans en jazz dans. Daarnaast ook Body-Care en Pilates.

Haar ambitie is vernieuwende dingen aan te bieden vanuit de klassieke en hedendaagse dans. Meerdere voorbeelden hiervan zijn te zien geweest in haar eigen voorstellingen met o.a. Janna van den Berg (verhalen vertelster), dansprojecten i.s.m. Frank Groothof en verscheidene Buitenconcerten in Zwolle naast vele ander projecten en voorstellingen.“Ik ben rijksgediplomeerd balletpedagoge en heb jarenlang ervaring op het gebied van de Pilatesmethode en Feldenkrais. Vanuit deze disciplines heb ik een methode ontwikkelt waarbij mijn aandacht zich vooral richt op: Lichaamshouding, lichaamsconditie,ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Ook zal er veel aandacht gegeven worden aan rug- en buikspieren en dan voornamelijk gericht op de bekkenbodemspieren”.

- Carla Nijland -